Top 5, de leukste plekken voor een High Tea op de Veluwe

Hou jij ook zo erg van de combinatie zoet, hartig en liters thee? Voor een high tea op de Veluwe is er natuurlijk keuze genoeg, maar wat zijn nou de leukste plekjes? Hoi-Veluwe ging op onderzoek uit om de vijf beste plekken van de Veluwe te vinden voor een high tea!

Theehuis Appeltern

Op een zonrijk terras tussen de fruitbomen en de rozenstruiken in geniet je van een high tea op authentieke Engelse wijze. Je krijgt soep en hartige hapjes, maar ook verschillende typische Engelse zoete hapjes zoals scones met clotted cream en jam. De standaard high tea kost 22,50 euro per persoon, maar je kunt ook een luxe high tea reserveren. Je krijgt dan niet alleen extra hapjes maar ook nog eens een heerlijk glas prosecco voor slechts 27,50 euro per persoon. De High Tea kan in de winter ook geboekt worden (op zondagen vanaf 2 personen, andere dagen vanaf 10 personen). U wordt welkom geheten in de gezellige Theeschuur. De maximale duur van de high tea is 2.5 uur.  Wel even vooraf reserveren!
Walstraat 13, Appeltern

Bij 't Raadhuys

Voor een high tea op de Veluwe ben je in Barneveld op de juiste plaats. In hartje centrum kun je 2.5 uur lang onbeperkt thee drinken met de lekkerste hapjes. Vooral de huisgemaakte appeltaarten kruidkoek doen het erg goed. Ook zijn er verschillende hartige hapjes en natuurlijk krijg mag de chocolade niet ontbreken. Je betaalt voor een high tea in dit monumentale pand 25,95 euro per persoon. 't Raadhuys serveert de high tea tot 12 uur uit (u gaat om 12 uur aan tafel) en weer vanaf 14.30 uur (m.u.v. dinsdag)
Raadhuisplein 46, Barneveld

De Rozentuin

Midden in een unieke beeldentuin kun je hier drie uur lang genieten van een tafel vol met de smakelijke hapjes. Tussendoor kunt u in de Beeldentuin en het nostalgische showroomdorp rondkijken.Voor 21,50 euro per persoon krijg je allereerst heerlijke hartige hapjes zoals sandwiches en warme hapjes. Daarna volgen de zoete hapjes waaronder petit fours en bonbons. Ook bieden ze je een luxe high tea aan (24,50 euro per persoon). Hierbij krijg je nog meer luxere hapjes waaronder een heerlijke amuse en typische Engelse cookies! Vrijwel het hele jaar door kun je hier heerlijk van maandag tot en met zaterdag vertoeven. Vanaf 14:00 uur kun je hier terecht voor een high tea. Wel is het aan te raden om te reserveren.
Oude Barnevelderweg 5, Garderen

De Hertogh

Geniet hier vrijwel het hele jaar door van een fantastisch high tea op de Veluwe. De High Tea (29,95 p.p.) bestaat uit een verscheidenheid aan zoete lekkernijen en hartige, warme en koude hapjes, die wisselen met de seizoenen en wordt gecomplementeerd met een glas verse jus d’orange of Prosecco en een heerlijk soepje. En natuurlijk heeft u onbeperkt keuze uit diverse soorten verse thee. (Overige drankjes zijn exclusief.) Liever een High Wine of High Beer? Ook dat is mogelijk bij De Hertogh in Putten. Vooraf reserveren.
Kerkplein 2, Putten

Herberg Molecaten

Laat u zich eens lekker verwennen met het uitzicht op de historische watermolen en mooie bossen. Geniet van de heerlijke lekkernijen uit de keuken zoals: diversen soorten scones zowel hartig als zoet, muffins, brownies, luxe belegde sandwiches, Quiche, croline`s , kaaszoutjes, assortiment met diversen koekjes, macarons, bonbons, petitfour, marmelades enz. En natuurlijk onbeperkt koffie en thee. De kosten zijn € 22,50 pp en € 14,50 per kind tot 12 jaar.  Ericaweg 3 Nunspeet

Vakantiehuisje op de Veluwe
Wanneer je in een vakantiehuisje op de Veluwe verblijft zijn dit de absolute topplekken voor een heerlijk high tea. Ze zijn verspreid over het gebied zodat er altijd wel eentje in de omgeving van jouw vakantiehuisje te vinden is. Let er wel op dat je bij de meeste het beste vooraf kunt reserveren.

Ken je iemand die ook helemaal wild is van de High Tea? Deel dit gerust!

Deel op Facebook of Instagram!