Top 5 fietsroutes op de Veluwe

De Veluwe wordt gekenmerkt door een grote diversiteit een fietsroutes. Ga je binnenkort op vakantie naar dit gebied in Nederland en ben je een fervent liefhebber van de natuur? Laat mij je als gids meenemen naar de mooiste routes die je kunt fietsen. Er zijn tal van mogelijkheden, dus er zit ongetwijfeld een fietsroute voor je bij. Laat je verrassen door de veelzijdige schoonheid van de natuur en ga samen met je familie of vrienden een ontspannen periode tegemoet! 

Diversiteit aan landschappen
De Veluwe behoort tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. Bossen, zandvlaktes en heidevelden wisselen elkaar af. Juist de diversiteit aan landschappen maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om hier hun vakantie door te brengen. Bovendien heb je zomaar de kans om wilde dieren aan te treffen, zoals wilde zwijnen, edelherten, dassen, vossen en reeën. Welke fietsroutes mag je absoluut niet missen?

1. Nationale Park

Vertrek vanuit het Nationale Park in dit natuurgebied. Je betaalt entree, maar je maakt wel gratis gebruik van fietsen. Bovendien stippel je zelf een bepaalde fietsroute uit. Laat je verrassen door een fietsnetwerk van zo'n 40 kilometer aan fietspaden.

2. De bossen van Vierhouten
Fietsen onder majestueuze bomen? Dit realiseer je door te fietsen door de grootse bossen van Vierhouten. Deze plaats is omringd door 4 verschillende bossen. De fietsroute bedraagt zo'n 42 kilometer lang en fiets je in ongeveer 3,5 uur.

3. Elspeet en omstreken
Zit je graag op de fiets, maar mag je fietsroute niet te lang duren? Maak dan een ritje door het rustige Elspeet en omgeving. Ook dorpjes zoals Staverden en Uddel zijn prachtige dorpjes om doorheen te fietsen. De fietsroute heeft een lengte van zo'n 21 kilometer.

4. Fietsroute Hoog Soeren en Staverden
Dit is een fietstocht van zo'n 42 kilometer lang en laat je onder andere fietsen door de koninklijke bossen van Paleis Het Loo te Apeldoorn. In zo'n 3 uur tijd ontdek je de mooiste koninklijke plekjes van Nederland.

5. Fietsroute rond Radio Kootwijk
Een natuurlijke fietstocht, dat is Fietsroute rond Radio Kootwijk met recht te noemen. Je rijdt langs schitterende dorpjes zoals Kootwijkerbroek, Garderen en Nieuw-Milligen. Een aanrader om eens doorheen te fietsen. De route bedraagt ongeveer 36 kilometer.

Huur online een vakantiehuisje
Hoe gaaf is het om samen met je familie of vrienden een vakantiehuisje te huren en vanuit daar te vertrekken? Deze vakantieregio heeft zoveel moois voor je in petto dat het de moeite waard is om hier je vakantie door te brengen. Laat je verrassen door de veelzijdige natuur in de provincie Gelderland en boek vandaag nog een mooi vakantiehuis Veluwe voor een onvergetelijke fietsvakantie.

Ken je iemand die ook helemaal weg is van fietsen? Deel dit gerust!

Deel op Facebook Verstuur per mail