Unieke uitjes op de Veluwe! - Deel 1

Gaat u op vakantie naar de Veluwe of bent u van plan om naar de Veluwe te gaan? Dan mag een bezoek aan één van deze unieke activiteiten zeker niet ontbreken.

De Beeldentuin, Garderen

In Garderen vindt u een unieke Beeldentuin die jaarlijks ruim 100.000 bezoekers trekt. De Beeldentuin is met ruim 3000 vierkante meter een tuin waar u prachtige beelden en woon- en tuindecoraties aantreft. Daarnaast vindt u hier ook een jaarlijks evenement: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. In de zomer kunt u hier dagelijks prachtige zandsculpturen bewonderen. Een echte aanrader tijdens uw verblijf op de Veluwe!

Julianatoren, Apeldoorn

Bent u met het gezin op vakantie op de Veluwe? Dan moet u pretpark Julianatoren zeker bezocht hebben. Naast allerlei animaties en shows op het park vindt u hier ook allerlei spectaculaire attracties. Durft u bijvoorbeeld met uw kinderen in de achtbaan?

Apenheul, Apeldoorn

Op een prachtige locatie in Apeldoorn vindt u de Apenheul. Op dit grootschalige park kunt u allerlei soorten apen begroeten. Pas op dat de apen niet uw eten stelen: op bepaalde plekken lopen zij namelijk vrij rond! Kortom, de Apenheul is een geweldig park voor jong en oud.

Burgers Zoo, Arnhem

In dierentuin Burgers Zoo, gelegen in Arnhem, kunt u dieren uit elk werelddeel ontmoeten. Van de grootste vissen uit de onderwaterwereld tot een bezoek aan de giraffe in de woestijn, een dag in deze dierentuin is leuk voor de hele familie. Een bezoek aan de dierentuin is perfect te combineren met een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe of Nationaal Park Veluwezoom.

Kröller-Müller Museum, Otterlo

Midden op Nationaal Park De Hoge Veluwe vindt u het unieke Kröller-Müller Museum. Met een collectie van ongeveer 20.000 kunstwerken is het museum zeker een aanrader om te bezoeken tijdens uw verblijf op de Veluwe. Wilt u kunst, cultuur en natuur ontdekken in één dag? Dan is een bezoek aan het museum in combinatie met Nationaal Park De Hoge Veluwe een perfecte dagbesteding.

Paleis Het Loo, Apeldoorn

Paleis Het Loo in Apeldoorn is één van de populairste attracties van de Veluwe. Als u wilt weten hoe de Koninklijke familie heeft geleefd, mag een bezoek aan het paleis en het bijbehorende park zeker niet ontbreken. Daarnaast kunt u ook het museum, de koetshuizen, stallen en de paleiswinkel bezoeken.

Meer uitjes en activiteiten op de Veluwe

Bent u benieuwd naar meer uitjes of activiteiten op de Veluwe? Geen zorgen, over twee weken kunt u in deel twee van deze rubriek nog meer unieke activiteiten op de Veluwe ontdekken! Deze kunt u vinden op onze blogpagina.

Een vakantiehuisje huren op de Veluwe

De vele activiteiten op de Veluwe kunt u perfect bezoeken als u een vakantiehuisje op de Veluwe huurt. Zo zit u niet alleen midden in de natuur, maar bent u ook nog eens lekker dichtbij!

Bron: www.veluwespecialist.nl