Vakantie met kinderen

We verlangen er misschien allemaal wel naar, even lekker weg. Ertussenuit, geen gehang meer thuis en binnen, maar lekker naar buiten. Misschien onze jonge gezinnen nog wel het meest! Helaas, alle pretparken, dierentuinen, zwembaden, ze zitten allemaal dicht. 

Maar wandelen met kinderen kan toch zo leuk zijn! Ok, het kan op twee manieren eindigen, of je hebt het leuk gehad en je komt zelfvoldaan terug in je vakantiehuisje, of je bent totaal op en gaar van het meeslepen van een dreinend kind dat totaal geen zin meer had, moe was en niet meer mee wilde lopen.

Tja, het is nu eenmaal zo dat alleen wandelen toch wel wat saai is voor kinderen. Ze willen ontdekken, ondernemen, actie!! En dan stappen ze zo ineens kilometers weg, zonder een spoor van verveling! We geven graag wat tips weg om het voor iedereen leuk te houden!

Klompenpaden:

De klompenpaden vindt je over de hele Veluwe. Het gaat niet over geijkte en geasfalteerde weggetjes, maar juist vol avontuur met wankelende bruggen en smalle paden, dwars door weilanden en over beekjes. Laat je kind de route uitvogelen ga steeds op zoek naar nieuwe bordjes die overal te vinden zijn. Je moet goed opletten, want ze zijn niet zo groot als de verkeersborden die je kind kent! 

Ontdek de kabouterpaden:

Kabouterpaden zijn korte routes, gemakkelijk voor kinderen te lopen. Het is de bedoeling om de houten beeldjes van de kabouters te volgen  en ondertussen verschillende opdrachten uit te voeren. Kijk voor meer info op staatsbosbeheer.nl/activiteiten/

Geocachen:

Hiervoor moeten je kinderen iets ouder zijn. Geocachen is een spel waarbij je via de je telefoon verstopte caches vindt. Ze vormen samen de oplossing van een raadsel waarmee je echt iets speciaals kunt vinden. Kijk op geocachen.nl

 

Zoals u ziet, een hoop te doen op de Veluwe. Huur bij ons uw huisje wat bij u past en kom actief zijn op onze mooie Veluwe. Bossen en zandvlakte, heide en rietkragen te over! Boek uw vakantie huisje via www.hoiveluwe.nl, want iedereen verdient een vakantie!