Viert u de Kerst op de Veluwe? Tips voor een gezellige Kerst!

Een ideale plek om u even terug te trekken tijdens de drukke feestdagen is de Veluwe. Hier kunt u genieten van een schitterende omgeving, de stilte en een lekker warm vakantiehuis! Het is de manier om te ontsnappen aan alle stress en echt nader tot elkaar te komen. Met deze tips maakt u de Kerst in een vakantiehuisje extra gezellig!

Een prachtige boswandeling op de Veluwe

De Veluwe is een ideale omgeving voor een lange wandeling met het gezin of de hele familie. Even lekker de natuur in en een frisse neus halen. De temperatuur is al aardig gedaald, dus het is slim om u tijdens zo'n wandeling lekker warm aan te kleden. Want wie weet loopt u wel door een koud maar prachtig sneeuwlandschap.

Kerstmarkten op de Veluwe

Wie de echte kerstsfeer wilt proeven, kan zeker goed terecht op de Veluwe. Er zijn talloze kerstmarkten te vinden in de maand december. Zo is op zaterdag 16 december de jaarlijkse kerstmarkt in Ermelo. Hier vindt u traditionele muziek, lekkere hapjes en ruim 130 kramen vol kerstartikelen. Ook in Vaassen is van 8 tot 10 december de traditionele kerstmarkt te vinden op een prachtige locatie: voor kasteel Cannenburch. Ook de kerstmarkt op Park Hoge Veluwe mag zeker niet ontbreken. Een gezellige kerstmarkt voor jong en oud.

Een sfeervol vakantiehuis

Bij Kerstmis hoort natuurlijk het warme gevoel dat een kerstboom met zich mee brengt. Knusse verlichting en kleurrijke ballen. Het is wat veel om zo’n hele boom mee te nemen in het vakantiehuis, maar u kunt het huisje wel net wat extra sfeer geven door wat kaarsjes mee te nemen of een kleiner lichtsnoer op te hangen. Ook lekker is het om in plaats van rond de kerstboom, rond een knusse open haard te gaan zitten. Met een glas glühwein of warme chocolademelk bent u zo in de kerststemming.

Even niet online

Even een cliché aanhalen: we leven in een digitaal tijdperk. We whatsappen ons helemaal suf, kunnen niet meer zonder Facebook en we kijken iedere nieuwe serie van Netflix af in een avond. Kerst is juist een tijd van gezelligheid en samen activiteiten ondernemen. En nu u ook Robert ten Brink gewoon later kunt terugkijken, is het tijd om gezellig met zijn allen rond de tafel spelletjes te spelen. Zo brengt u deze tijd echt samen door!

Eten op de Veluwe

Naast gezelligheid en warmte hoort lekker eten ook bij de Kerst. U kunt er ook op de Veluwe voor kiezen om in een restaurant te genieten van een lekker kerstdiner. Plaatsen als Arnhem, Apeldoorn of Ermelo zitten vol met leuke restaurantjes. U kunt natuurlijk ook het gourmetstel of de steengrill meenemen naar het vakantiehuis en op die manier genieten van een smakelijke Kerst. Zo hoeft u geen uren in de keuken te staan en kunt u de hele avond genieten van een heerlijke maaltijd.

Wie het dus echt gezellig wil hebben tijdens de Kerst, trekt er lekker op uit in een vakantiehuis op de Veluwe!