Vijf unieke weetjes over de Veluwe

De Veluwe is en blijft een afwisselend en uniek gebied. Ook al bent u al vaker op de Veluwe geweest, de prachtige natuur zal u altijd blijven verbazen. Dit komt mede omdat er zoveel te ontdekken valt. Kent u deze vijf unieke weetjes over de Veluwe ook al?

Vijf unieke weetjes over de Veluwe

1. Wist u dat het hoogste punt van de Veluwe 110 meter hoog is? De heuvel luidt naar de naam Signaal Imbosch en ligt in de gemeente Rheden. De heuvel maakt deel uit van het Nationaal Park Veluwezoom. 

2. De totale oppervlakte van het natuurgebied de Veluwe is 912 vierkante kilometer(!). Dit maakt het natuurgebied tot één van de grootste natuurgebieden van Noordwest-Europa.

3. Rondom de Veluwe vindt u veel grote(re) dorpen en steden dan midden op de Veluwe. In totaal wonen op de gehele Veluwe maar circa 14.000 inwoners. Dit is in vergelijking met het aantal vierkante kilometers betrekkelijk weinig. Des te meer natuur blijft er over om te ontdekken!

4. In de zomermaanden groeit het aantal inwoners op en rondom de Veluwe gestaag. Het aantal toeristen per jaar ligt nu op ongeveer 30 miljoen vakantiegangers. De vele campings en recreatieparken maken de Veluwe namelijk niet alleen aantrekkelijk voor binnenlandse toeristen, maar ook zeker voor vakantiegangers uit de omliggende landen.

5. De Veluwe bestaat al zo'n 150.000 jaar! Grote delen van de Veluwe bestaan namelijk uit stuwwallen, die in de voorlaatste ijstijd zijn ontstaan. 

Wilt u de Veluwe zelf ervaren?

U kunt de Veluwe in 2018 ook zelf ervaren in een vakantiehuisje van Hoi Veluwe. Via onze website kunt u een prachtig vakantiehuisje op de Veluwe huren. Waar wacht u nog op?