3 Waanzinnige locaties om te wandelen met de hond

Lekker struinen op de heide of takken slepen in het bos, onze trouwe viervoeters vinden het heerlijk. Eindeloos veel kilometers kun je samen maken. Laat ze genieten van de diverse bezienswaardigheden, geuren en geluiden van de heide en bosgebieden van de Veluwe. Een plek waar de honden lekker los hun gang kunnen gaan. Wandelen kan overal, maar waar ben je nou precies welkom met de hond?

Het Strokelbos, Harderwijk

Het Strokelbos ligt onder Harderwijk aan de zuidwest kant van de Leuvenumseweg (N302). Het is het enige natuurgebied in de omgeving van Harderwijk waar honden echt los kunnen rennen en spelen. Honden mogen loslopen van de Plaggenweg tot aan Dierenasiel De Ark (groot gebied). In het zuidwesten gaat het Strokelbos over in een van de losloopgebieden van Ermelo, het Ermelose Bos. Er zijn 3 gemarkeerde routes van 5, 7.5 en 9 km. Alleen de rode route van 5 km loopt volledig door het losloopgebied.

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan het einde van de Plaggenweg (vanuit Harderwijk op de Leuvenumseweg ter hoogte van hoogspanningskabels rechtsaf).

De Groevenbeekse heide, Ermelo

De Groevenbeekse heide is een groot heidegebied omgeven door bos tegen de bebouwde kom van Ermelo. Honden mogen hier ook het hele jaar door loslopen. Er liggen nog veel oude grafheuvels die duizenden jaren oud zijn. Deze grafheuvels zijn uit de periode van 3400- 2850 v. Chr. Deze grafheuvels zijn op de hei te herkennen als kleine verhogingen in het landschap. Parkeren kan (gratis) aan het einde van de Herderlaan, tegen de heide aan.

Speulderbos / Putterbos, Putten

In het Putterbos (ten oosten van Putten) ligt een groot hondenlosloopgebied. Het Putterbos is een oerbos ook met diverse grafheuvels. Het Speulderbis is één van oudste bossen van Nederland. Hier vind je diverse kromme, in de meest wonderlijke bochten gegroeide, eiken- en beukenbomen. Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan het einde van de Prins Hendrikweg (let op, deze weg gaat over in een zandpad) in Putten.

Vakantiehuisje op de Veluwe Huren

Ook een wandeling maken in deze gebieden met de hond? Huur dan een vakantiehuisje Veluwe met hond.