Wandelen op de Veluwe: de mooiste omgevingen

Op de Veluwe heeft u oneindig veel mogelijkheden om de unieke landschappen te ontdekken. Stapt u liever op de fiets, of ontdekt u de Veluwe liever per benenwagen? Als u voor de fiets kiest, hebben wij vijf prachtige fietslocaties voor u op een rijtje gezet. Maar wist u dat u te voet nog veel meer kan ontdekken? Vandaar dat wij de mooiste wandelomgevingen op de Veluwe voor u hebben samengesteld!

Wandelen in de afwisselende Leuvenumse bossen

De bossen nabij Ermelo staan bekend om zijn afwisselende, unieke en mooie landschappen. Uitgestrekte bossen, weilanden en beekjes maken deze omgeving tot een 'must see' voor iedere natuurliefhebber. Door deze omgeving lopen veel diverse wandelroutes. Daarnaast leeft er veel wild in dit gebied, dus de kans om wild tegen te komen is relatief groot.

In deze omgeving is ook het Solse Gat te vinden. Een moeras midden in het bos, die de nodige legendes kent. Ook in deze omgeving kunt u heerlijk wandelen. Na uw wandeling kunt u kiezen uit twee gewaardeerde restaurants: Boshuis Drie en De Zwarte Boer.

Kootwijkerzand: de andere kant van de Veluwe

Een geheel andere kant van de Veluwe kunt u ontdekken vlakbij het dorpje Kootwijk. Hier vindt u het unieke natuurgebied Kootwijkerzand. Deze prachtige zandverstuiving, tevens de grootste van Europa, kent zijn prachtige omgeving en geschiedenis. Zo kunt u wandelen van of naar Radio Kootwijk, één van de meest unieke gebouwen van Nederland.

Prachtige wandelmogelijkheden op Nationaal Park De Hoge Veluwe

Wie wil nu niet wandelen in het wereldwijd bekende Nationaal Park De Hoge Veluwe? Als bezoeker heeft u de keuze uit talloze wandelroutes. Themawandelingen, lange wandelingen en korte wandelingen behoren allemaal tot de mogelijkheden. En natuurlijk de wandelroutes via de gekleurde paaltjes niet te vergeten.

Wandelen op de Veluwe vanaf uw vakantiehuis

Deze prachtige locaties zijn allemaal goed te bewandelen vanaf uw vakantiehuis op de Veluwe. De diverse mogelijkheden zijn perfect om alle unieke landschappen van de gehele Veluwe te ontdekken. Wanneer trekt u uw wandelschoenen aan?