Watersport activiteiten op de Veluwe

De meeste mensen denken bij watersporten direct aan de zee. Ook op de Veluwe kun je echter talloze watersporten beoefenen. Door de vele beekjes, grote plassen en meren is de Veluwe uitstekend geschikt voor watersporten. Zeker beginners kunnen zich hier helemaal uitleven. Doordat het water op de Veluwe vaak ondiep is, is het de ideale locatie om verschillende watersporten te leren. Er zijn meerdere hotspots zoals Strand Horst, De Veluwerandmeren en recreatieplas Bussloo. Hieronder worden de verschillende watersporten op de Veluwe op een rijtje gezet.

Vissen
De Veluwe is een paradijs voor de sportvisser. Het enige dat je nodig hebt is een hengel, een visvergunning(35 euro per jaar) en wat klein materiaal. Let wel goed op waar je wel en niet mag vissen. In de vele wateren is een enorme diversiteit aan vis te vangen waaronder karper, meerval, snoek, (snoek)baars en brasem. In de buurt van water is altijd wel een hengelsportwinkel te vinden waar je informatie kunt inwinnen én je klein materiaal plus aas kunt aanschaffen.

Zeilen
Op de verschillende grote meren van de Veluwe huur je al vanaf 40 euro per dagdeel een zeilboot. Ook zijn er verschillende zeilscholen die je uitgebreide of korte cursussen aanbieden om de beginselen van het zeilen onder de knie te krijgen. Voor een weekend met vier lessen betaal je gemiddeld zo'n 200 euro. Dat lijkt misschien veel maar is een uitstekende investering, zeker als je vaker gaat zeilen.

Rondvaarttochten
Houd je het liever wat rustiger? Boek dan een rondvaarttocht op de Veluwe. Er zijn meerdere opties beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor een bijzondere vaartocht door de natuur waarbij je de meest bijzondere flora en fauna tegen komt. Of geniet gewoon van een rustige vaartocht over één van de verschillende meren en plassen die de Veluwe rijk is. Al vanaf vijf euro ga je met zo'n rondvaart mee!

Kitesurfen
Kitesurfen is een ongekend populair sport maar soms best moeilijk te leren. In ondiep water leer je het beste kitesurfen. Juist daarom is de Veluwe er erg geschikt voor. Er zijn verschillende kiteboardscholen die je graag op weg helpen. Voor ongeveer 100 euro volg je een introductiecursus van zo'n 3,5 uur waarbij je ook materiaal huurt. Daarnaast zijn er voor wat meer geld vaak meerdaagse cursussen beschikbaar. Met je eigen materiaal kun je al vanaf 5 euro terecht op de hotspots van Strand Horst.

Vakantiehuisje Veluwe
Wie dacht dat de Veluwe alleen maar geschikt was voor liefhebbers van cultuur en natuur, zit dus helemaal mis. Ook als je van een beetje actie houdt en graag watersporten wil leren, ben je hier aan het juiste adres. Vakantiehuisje Veluwe is gelukkig voor iedereen en in overvloed beschikbaar. Zoek vooraf wel even goed uit waar het vakantiehuis Veluwe ongeveer ligt en welke meren en plassen er in de buurt liggen. Dat voorkomt een langere reistijd dan je vooraf zou hebben verwacht!