Wereldwonder 8

Onze eigen paarse heide!


Misschien dat u ze niet allemaal achter elkaar kunt opdreunen, maar volgens UNESCO bezitten we met z’n allen een karige 7 zogenaamde wereldwonderen. Als u het mij vraagt mogen er nog wel wat toevoegingen bijkomen. Hoewel de exacte plaatsen keurig verspreidt liggen, komt Europa er toch maar wat karig vanaf met enkel het Italiaanse Colosseum in Rome.

Misschien is het comité van afgevaardigden nog nooit in augustus op de Veluwe geweest! Want hoewel onze Veluwe in elk seizoen haar schoonheid laat zien is de maand augustus er wel eentje die er bovenuit steekt! Een glooiende, bloeiende, glanzende paarse weide komt je tegemoet. Korhoen en jeneverbessen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er doorheen fietsen, fietsroutes worden overal aangegeven. In het plaatsje Vierhouten heeft HOI Veluwe meerdere huisjes te huur waar u uitkijkt op de heide! Kijk hier voor de mogelijkheden.


Heeft u altijd al een wandeltocht willen maken over de heide? Boek hier uw vakantiehuisje en vertrek ’s ochtends vroeg. U heeft kans om herten, reeën, of zelfs een wolf te spotten! Bij zonsopkomst schiet u de mooiste foto’s bij een prachtig licht! Over Velden en Kampen is de naam van een wandelroute van ca. 13 km. Met deze route gaat uw dwars over de hei! Kijk voor meer informatie hier.


De bloei van de heide is kort, dus wees er snel bij met het boeken van uw vakantiehuisje! Want een vakantie verdient iedereen!