De Veluwe is een prachtig natuurgebied dat zich kenmerkt aan de beboste streken in de provincie Gelderland. U kunt hier uren wandelen door de bossen en stoppen voor een hapje en drankje bij een van de pittoreske dorpen die Gelderland te bieden heeft. Al genoeg redenen op een vakantiehuisje op de Veluwe te huren.

Wandelroutes

De Veluwe is een populair wandel en recreatiegebied, hierdoor beschikt het over veel georganiseerde wandelroutes. U vind bijvoorbeeld bij Staatsbosbeheer verschillende interessante routes. De ene route richt zich op de sportieve wandelaar waarbij er veel kilometers worden gemaakt en de ander richt zich meer op gezinnen. Staatsbosbeheer zorgt met hun routes dat ze langs bijzondere hotspots komen.

Van dorp tot dorp

Er zijn veel dorpen in Gelderland die in dit bosrijke gebied liggen. Het is daarom extra leuk om van dorp tot dorp te lopen. Zo zie je veel van de natuur en van de plaatsen in Gelderland. Ga ’s ochtends vroeg op pad en stop in het eerste dorp voor een bak koffie met taart en in het volgende dorp voor een uitgebreide lunch.

Wandelroute met kinderen

Ook is heteen ideale plek om op vakantie te gaan met de kinderen. De vrijheid van de natuur is perfect voor kinderen. Daarnaast zijn er ook speciale routes voor kinderen en zijn er verschillende speeltuinen te vinden. Daarnaast is dit gebied rijk aan dierentuinen als de Apenheul, Burgers Zoo en het Dolfinarium. Deze parken zijn goed in te plannen met een uitdagende wandelroute.

Wandelroute Veluwemeer

Het Veluwemeer is een plek waar u geweest moet zijn wanneer u in Gelderland bent. Dit grote meer is perfect voor recreatie en relaxen. Zo kan er gevaren worden op het Veluwemeer en kan er ook gezwommen worden. Heerlijk voor na een stevige wandeling.

Wandelen is ideaal op de Veluwe, geniet van de prachtige bossen en alle flora en fauna van dit gebied. Ideaal als actieve vakantie, gezinsvakantie of weekendje weg.