Waar wilt u heen?
Wanneer en hoelang?
Verfijn uw zoekopdracht
Prijs

Huisdieren
Milieukosten
Eigenschappen

Weekendje weg Veluwe

Een weekend er even tussenuit geeft je het gevoel dat je echt een korte vakantie hebt beleefd. Hoewel het in praktijk maar een tweetal dagen is – of desgewenst vanaf vrijdag namiddag tweeënhalf – heb je werkelijk het idee dat je er even helemaal uit bent geweest. Een goede tip voor een bestemming is de Veluwe, voorheen het aloude hertogdom Gelre. Een prachtig centraal gelegen gebied met veel bos en volop bezienswaardigheden. Bovendien kent elk seizoen in de Veluwe zijn eigen charmes. Geniet van het vele groen, de talrijke vogels en bovenal de alom aanwezige rust. Kortom, een weekendje Veluwe is zeker geen slecht idee. 

Vakantie op de Veluwe

Boek je een Vakantiehuisje Veluwe dan kun je op niet minder dan duizend vierkante kilometer tussen de Gelderse Vallei, de rivier de Nederrijn, de Veluwerandmeren en het IJsseldal prachtige stuwwallen uit de IJstijd aantreffen. Vele vaderlanders hebben er geen weet van dat deze er nog altijd zijn. Het hoogste punt van de Veluwe ligt net ten noorden van de stad Rheden: in het Rozendaalsche veld bevindt zich het Signaal Imbosch met een hoogte van 110 meter. Dit is tevens de hoogste stuwwal van Nederland en afgezien van Zuid-Limburg Neerlands hoogste punt. Echt de moeite waard tijdens uw weekendje op de Veluwe

Weekend weg op de Veluwe

In het noorden van de Veluwe ligt het stuitzandgebied Leuvenhorst en nabij vindt u het Leuvenumse Bos. Bij Apeldoorn is het Kroondomein Het Loo een must om te bezoeken. Behalve het paleis ’t Loo is het erbij horende landgoed met een oppervlakte van ruim tienduizend hectare het grootste landgoed van ons land. Overigens is de Veluwe beslist niet hetzelfde als Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat is zelfs twintig maal zo klein als de Veluwe. Kortom: vanuit een Vakantiehuisje op de Veluwe kunt u dichtbij huis een geheel andere kant van ons land zien. Zeeland en de Wadden zijn wijd en zijd bekend maar de Veluwe zal u beslist verrassen. Boek vandaag nog een weekendje weg op de Veluwe!

Lees meer
Lees minder
Gevonden vakantiehuisjes

Sorteren:

Inloggen Mijn Account

Heeft u al een account?